Snabbanalys

Framtiden för Finlands medier – vinn eller försvinn

Ingen skillnad i moms mellan digitala och fysiska medier. En central nyhetstjänst för lokal- och regionaltidningar. Och Yle bör ägna sig mer åt att köpa in från externa bolag. Det är tre förslag i en ny rapport om de finska mediernas framtid, som snabbt fick kritik för att vara ett beställningsjobb från de som vill kringskära public service-bolagets verksamhet.

Därför ska du testa Medievärlden Premium!

Du sparar tid. Effektivt paketerad nyckelinformation gör dig snabbt uppdaterad. Vi har koll på branschens viktigaste frågor och rapporterar när det händer något nytt inom dessa.

Du sparar pengar. Vi sköter er omvärldsbevakning så att ni slipper lägga resurser på det inom organisationen. Vårt fördjupande material ger ett bra beslutsunderlag.

Du får ett försprång. Du vet vad som händer och du vet att du inte missat något viktigt. Utan tjänsten riskerar du att gå miste om viktig information. Kunskaper konkurrenterna kan ha tillgång till.

Du får olika perspektiv. Genom att vi samarbetar med en rad ledande experter kommer det alltid finnas olika angreppssätt på de viktigaste frågorna. Läs mer om våra experter.

Vi har bevakat mediebranschen i många år vilket gett oss en erfarenhet och ett kontaktnät som gör att vi kan publicera nyheter om affärer som ännu inte offentliggjorts.