Thomas Baekdal

Medieanalytiker och ägare av Baekdal Media

Annonsörernas kommande krav på publicister och ad tech-bolag

Annonsörer har under flera år ställt krav på ökad transparens och kontroll, vilket bland annat resulterat i branschstandards som true view. Men vad blir nästa stora krav från annonsörer som tvingar publicister och ad tech-bolag att förändra sig? Dagens Medias analytiker Thomas Baekdal har svaret.

Framtiden för kakor – ur ett läsarperspektiv

Läsarna är trötta på att deras digitala fotspår följs och kräver att publicisterna ändrar sig. Här har mediebranschen en hel del att lära av modebranschen, skriver medieanalytikern Thomas Baekdal i en snabbanalys.

Förståelsen för nya användarmönster avgörande i slaget om tittarna

Skillnaden är stor mellan hur publiken konsumerar streamingtjänster respektive traditionella medier. Den som vill vinna tittarna måste ha det i åtanke, skriver medieanalytikern Thomas Baekdal i en snabbanalys.

De största trenderna kring röst och AI

Det finns en rad trender kring röst och AI som publicister bör känna till. Det eftersom dessa trender kan förändra hela den redaktionella processen, skriver Medievärlden Premiums skribent Thomas Baekdal.

Så blir du framgångsrik på konvertering

Diskussionen om konvertering är intressant, men den innehåller flera missuppfattningar. Det menar Thomas Baekdal som har identifierat vilka faktorer som är avgörande för att mediehusen ska lyckas konvertera.

Utbudets innehåll viktigare än mängd när mediekonsumtionen förändras

I takt med att konsumtionsmönstret förändras handlar det inte i lika stor utsträckning om vem som har mest innehåll utan om vem som har bäst innehåll. Mediehusen behöver därför fokusera på vad de skapar – snarare än att försöka binda upp publiken för all framtid, skriver Medievärlden Premiums skribent Thomas Baekdal.

Att göra en printprodukt digital

Om tidningsindustrin ska locka nya, digitala prenumeranter går det inte att fortsätta göra som man alltid har gjort. Nya användarmönster kräver en ny sorts produkt vilket mediehusen måste inse om de ska nå framgång, skriver Thomas Baekdal i en snabbanalys.

Trenden kring nischer

Trenden kring nischade medieprodukter växer stadigt, och vi ser ett ökat antal mediehus och startups som fokuserar på detta snarare än att bygga något bredare. Men varför har det blivit så? Och vilka utmaningar står de som anammar detta inför?

Så påverkar Disneys nya streamingtjänst den nordiska marknaden

Disney presenterade nyligen sin nya, annonsfria streamingtjänst Disney +, som blir en konkurrent att räkna med för Netflix, Amazon och HBO. Men vilka effekter får den för den nordiska och svenska marknaden?

Så blir Apple TV Plus och Apple News Plus

I veckan berättade den amerikanska teknikjätten Apple äntligen mer om sitt nya fokus. Och även om det fortfarande återstår en hel del detaljer, så visades de nya tjänsterna Apple TV Plus och Apple News Plus upp. Medievärlden Premiums nya skribent Thomas Baekdal analyserar.