Lisa Bjurwald

Opinionschef Teskedsorden. Journalist och författare. Tidigare redaktör på Medievärlden.
Alla Rapporter Analyser Marknad Publicistik Ekonomi Utveckling Extramaterial

SOMMARY

Det har gått sex månader sedan nyår. Och nio månader sedan Medievärlden Premium startade. 50 rapporter och analyser samt 18 premiumartiklar och 25 veckobrev med omvärldsbevakning har pro- ducerats. Nu summerar vi huvuddragen i utgivningen i en lättsmält rapport. Skriv ut och läs på tåget, flyget, båten, bussen, eller i hängmattan så kan du sedan slappa i skön förvissning om att du i alla fall inte missat det viktigaste.

11 sidor 10 minuter lästid

Medieetik i Europa

Frågor om mediernas självsanering är högaktuella, i och med att det svenska pressetiska systemet tycks hotat. Medievärlden Premium har gått igenom situationen i de mest tongivande europeiska länderna: Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Norge - och Sverige.

17 sidor 20 minuter lästid

Poddarnas fördelar i jakten på intäkter

Den nya rapporten "A Guide to the Business of Podcasting" från Tow Center for Digital Journalism vid Columbiauniversitetet i New York beskriver poddfenomenets potential – och fallgropar.

Kommersiella aktörer vässar argumenten mot SVT

Använder public service sin särställning för att slå mot sina privatägda konkurrenter? Svaret, om man frågar TV4 med flera, tycks vara ett rungande ”JA”.