Frågor och svar


Vad är det för skillnad på en rapport och en analys?

En rapport är en neutral sammanställning av fakta som mynnar ut i slutsatser och rekommendationer som kan vara mer personligt präglade. De ska fungera som standardverk för den som behöver sätta sig in i en aktuell fråga. Rapporten kan vara skriven av flera olika personer. En analys är en personlig text med en tydlig avsändare. Medievärlden Premium har fyra fasta analytiker: Jesper Strömbäck, Ingela Wadbring, Elin Olofsson och Stefan Melesko.

Vilket material finns i pdf-filen och vilket material finns på webben?

Pdf-filen är huvudprodukten, och kan alltid läsas för sig. På sajten publicerar vi extramaterial som länksamlingar och dokument. För vissa rapporter bygger vi också dynamisk grafik som låter dig som prenumerant göra egna körningar. Till rapporterna publicerar vi också ett antal slides som kan användas som underlag för presentationer. Webbmaterialet är bara tillgängligt för prenumeranter, medan pdf-filerna kan köpas styckvis.

Jag har problem att läsa rapporter på skärmen, vad ska jag göra?

Rapporterna är vanliga pdf-filer som ska fungera i alla miljöer. Om det ändå blir problem går det alltid att klicka på "Ladda hem"-knappen med högra musknappen (pc) eller samtidigt som du håller ner knappen "ctrl" (mac) och välj att spara ner pdf:n den vägen. Sedan kan du öppna den i din pdf-läsare. Kontakta oss gärna om du får några problem med pdf-filerna, kontakta oss på premium@medievarlden.se.

Varför ser rapporten konstig ut när jag skriver ut den?

Det är viktigt att rapporten har laddat klart innan du skriver ut den. Kolla att alla sidorna syns ordentligt innan du trycker på utskriftsknappen. Ser det fortfarande konstigt ut, kontakta oss på premium@medievarlden.se.

Får jag skicka vidare rapporter eller analyser till andra?

Nej, prenumerationen är personlig om du inte har gjort ett tillägg för att få skicka vidare enstaka rapporter och analyser till andra i företaget.

Hur får jag använda innehåll från analyserna och rapporterna?

Du får inte publicera materialet utan tillåtelse från Medievärlden. Däremot får du använda det som underlag för presentationer på ditt företag. Om du har gjort ett tillägg får du dessutom skicka vidare enstaka rapporter och analyser till andra i företaget.

Hur ofta kommer Medievärlden Premium ut?

Rapporterna och analyserna publiceras oregelbundet, men efter varje publicering skickar vi ut ett mejl för att informera kunderna. Nyhetsbrevet Premium Omvärld skickas varje vecka.

När jag försöker teckna mig igen står det att min e-post är ”tagen”, vad innebär det?

I så fall är du redan kund. Du loggar in med din e-postadress och det lösenord du angav vid registreringen. Har du glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt. Fungerar det ändå inte: kontakta oss!

Saknar du svar på din fråga? Kontakta oss.